juno در راه مشتری

آیا تاکنون راجع به نقل مکان و سفر به محیطی بسیار بزرگتر و متفاوت از مکان فعلی که در آن زندگی می کنید فکر کرده اید؟! زمین سیاره ای زیبا و شگفت انگیز است اما رشد چشمگیر جمعیت و تغییرات عظیم ناشی از فعالیت ها و تخریب انسان ها می تواند شرایط حیات را در این سیاره بسیار مشکل نماید. پس چطور است به مشتری برویم!!!؟

سیاره مشتری دارای جرمی حدود 318 برابر زمین بوده به طوری که قادر است 1300 زمین را در خود جای دهد. اما دانش ما در رابطه با این سیاره تا چه حدی است؟ آیا با توجه میدان های مغناطیسی و تشعشعات قدرتمند این سیاره امکان حیات در آن وجود دارد؟ به زودی به شکل دقیق تری خواهیم فهمید چرا که جونو (juno) در حال آماده سازی برای سفر به این سیاره و ارسال اطلاعات دقیقی پیرامون مشتری برای ما خواهد بود.

 

سفینه فضایی ناسا بنام Juno در محیط مجازی مشابه ژوپیتر (مشتری) با میزان اشعه ای بسیار بالاتر از هر محیطی که تا کنون ناسا به آنجا سفینه فرستاده ( به استثناء خورشید ) آزمایش خواهد شد.

 

 

 

در یک اتاق بسیار ویژه و استریل در Denver که Juno در آنجا مونتاژ می شود٬ متخصصین اخیراً یک سپر محافظتی منحصر به فرد را اطراف تجهیزات الکترونیکی حساس آن اضافه کرده اند. امروزه تصاویر جدیدی از مونتاژ آن منتشر شده است.

Scott Bolton مخترع اصلی Juno درمرکز تحقیقات جنوب غربی San Antonio چنین اظهار کرد: Juno اساساً یک تانک کاملاً مجهز جهت سفربه ژوپیتر می باشد و در ادامه افزود: مغز Juno بدون سپر محافظتی اش و یا جهش تشعشعی اش در اولین دقایق هنگام نزدیک شدن به ژوپیتر ذوب خواهد شد.

یک میدان مغناطیسی قدرتمند که مشابه ضعیف تر آن در اطراف زمین وجود دارد ژوپیتر را از ذرات باردار خورشیدی محافطت می کند.الکترونها٬ پروتونها و یونهای اطراف ژوپیتر بر اثر چرخش فوق العاده سریع سیاره انرژی می گیرند و با سرعتی تقریباً برابر با نور حرکت می کنند.

 

 

تسمه های تشعشعی ژوپیتر شکلی شبیه دوناتهای بسیار بزرگ اطراف منطقهً استوایی سیاره دارند و به امتداد تقریباً 650٬000 کیلومتر (400٬000 مایل) ماورای قمر Europa خارج از راس توده ژوپیتر کشیده شده اند. Bill Mc Alpine مدیر کنترل تشعشعاتی Juno در آزمایشگاه Jet Propulsion ناسا در Pasadena, Calif گفت: Juno بمدت 15ماه به دور ژوپیتر می گردد و سفینه باید با تعادل بیش از 100 میلیون اشعه ایکس دندانی مقاومت کند. به همان روشی که موجود زنده نیاز به محافطت ارگانهایش در طول مدت آزمایش اشعه ایکس دارد ٬ ما باید مغز و قلب Juno را نیز حفط کنیم.

 

 

 

حال تدبیر چیست؟

به Juno نوعی از کف سربی شش ضلعی در مسیر استروییدها داده شد. با هدایت از JPL و جستجوگر اصلی ٬ مهندسین در سیستم های فضایی Lockheed Martin یک جهش تشعشعاتی ویژه ای از جنس تیتانیوم برای توپ الکترونیکی متمرکز طراحی کرده و ساخته اند. درحالیکه مواد دیگری وجود دارند که بلاکر های تشعشعاتی خوبی میتوان با آنها ساخت٬ مهندسین تیتانیوم را انتخاب می کنند چراکه سرب برای مقاومت در برابر ارتعاشات پرتاب بسیار نرم بوده (و مناسب نمی باشد) و برخی مواد دیگری نیز کار کردن با آنها بسیار سخت می باشد.

هر دیواره تیتانیومی تقریباً یک متر مربع مساحت ٬ حدود 1 سانتی متر ضخامت ( یک سوم اینچ ) و 18 کیلوگرم حجم دارد. این جعبه تیتانیوم اندازه ای به میزان بدنه SUV دارد که جعبه نگهداری داده ها و فرمان Juno ( مغز سفینه فضایی) ٬ واحد توزیع داده ها و قدرت (قلب آن) و حدود 20 مونتاژ الکترونیکی را دربرگرفته است. وزن کل جهش حدود 200 کیلوگرم می باشد.

این جهش به منظور پیش گیری کامل هر الکترون Jovian ٬یون و یا پروتون از ضربه زدن به سیستم طراحی نشده است اما بطور برجسته تشعشع موثر کهنی را که روی الکترونیکها در طول مدت ماموریت دارد کاهش می دهد.

بولتن گفت: جهش تشعشع متمرکز در نوع خود اولین است و ما اساساً آنرا از ground up طراحی کرده ایم.

زمانیکه سفینه فضایی Galileo ناسا از سال 1995 تا 2003 به ژوپیتر سفر کرد٬ الکترونیک های آن با ترکیبات مخصوصی که برای مقاومت در برابر تشعشعات طراحی شده بودند حفاظت گردیدند. همچنین Galileo درجاییکه Juno فعالیت می کند نیازی به طی کردن سخت ترین مناطق تشعشع ندارد.

 

 

معمولا مشتری چهارمین شی درخشان آسمان می‌باشد اگرچه گهگاه بهرام درخشان‌تر به‌نظر می‌آید. جرم مشتری ۲٫۵ بار از مجموع جرم سیارات سامانه خورشیدی بیش‌تر است. جرم مشتری ۳۱۸ بار بیش‌تر از جرم زمین است. قطر آن ۱۱ برابر قطر زمین است. مشتری می‌تواند ۱۳۰۰ زمین را درخود جای دهد. میانگین فاصله آن از خورشید در حدود ۷۷۸ میلیون و ۵۰۰ هزار کیلومتر می‌باشد یعنی بیشتر از ۵ برابر فاصله زمین از خورشید. ستاره‌شناسان با تلسکوپ‌های مستقر در زمین و ماهواره‌هائی که در مدار زمین می‌گردند به مطالعه مشتری می‌پردازند. ایالات متحده تا کنون ۶ فضاپیمای بدون سرنشین را به مشتری فرستاده است. در ژوئیه ۱۹۹۴، هنگامی که ۲۱ تکه از دنباله دار شومیکر-لوی ۹ با اتمسفر مشتری برخورد نمود ستاره‌شناسان شاهد رویدادی بسیار تماشائی بودند. این برخورد باعث انفجارهای مهیبی شد که بعضی از آن‌ها قطری بزرگتر از قطر زمین داشت. مشتری گوی غول پیکری از مخلوط گاز و مایع است و احتمالا مقداری سطح جامد دارد. سطح سیاره از ابرهای ضخیم زرد، قرمز، قهوه‌ای و سفید رنگ پوشیده شده است. مناطق روشن رنگی «ناحیه» و قسمتهای تاریک تر «کمربند» نامیده می‌شوند. کمربندها و ناحیه‌ها به موازات استوای سیاره قرار دارند.

 

 

اما Juno تنها به جهش تشعشعی اتکاء نمی کند. دانشمندان مسیری را طراحی کرده اند که Juno را به اطراف قطبهای ژوپیتر می رساند که کمترین زمان ممکن را صرف سوزاندن تسمه های تشعشعاتی اطراف خط استوایی ژوپیتر میکند. همچنین مهندسین از سیستم ها و مدارات الکترونیکی استفاده می نمایند که تاکنون در محیط های تشعشعی شدید تر و خشن تر از زمین مانند Martin آزمایش شده اند اما با این حال میزان تشعشعات در ژوپیتر بسیار فراتر از آن است. بخش هایی از مدارات از تانتالیوم یا تنگستن٬ دیگر فلز مقاوم در برابر تشعشع ساخته شده اند.برخی از مونتاژها نیز از روش های ترکیبی خاص خودشان محافظت می شوند.

بسته بندی مونتاژها در کنار یکدیگر بنوعی به آنها اجازه محافظت از مجاورت خود را نیز می دهد. بعلاوه مهندسین مس و نوارهای استیل ضدزنگ را مانند زره زنجیره ای در اطراف سیمهای متصل شده به بوردهای الکترونیکی و سایر قسمتهای سفینه می پیچند.

 

 

به گفته مک آلپین، JPL قطعات جهش را در محیط تشعشعی مشابه با ژوپیتر امتحان می کند تا مطمئن شود این طرح قادر به دربرگرفتن فشار پرواز فضایی و محیط ژوپیتر می باشد یا خیر.

آنها قطعات سفینه را در وان آزمایش مخصوص با آستر سربی با اشعه گاما از قرصهای کبالت رادیواکتیو شکل می اندازند و نتایج را برای هیئت اعزامی Juno تجزیه و تحلیل می کنند.

این جهش در 19 ماه می در اتاق استریل high_bay Lockheed Martin با مقیاس نیروی محرکه Juno بالا برده شد.

البته آزمایشات بیشتری نیز پس از مونتاژ تمام قطعات و تکمیل فضاپیما صورت خواهد گرفت. فرایند آزمایش و مونتاژ نصب پانل های خورشیدی نیز گمان میرود که تا بهار سال آینده طول بکشد. این نخستین فضاپیمای ارسالی به ژوپیتر می باشد که تماماً بر اساس پانل های انرژی خورشیدی پیاده سازی و ساخته شده است. چنین انتطار می رود که Juno در آگوست سال 2011 به راه انداخته شود.

Tim Gasparrini٬ مدیر برنامه Lockheed Martin گفت: مونتاژ Juno بخوبی پیش می رود. ما شماره پرواز و ترکیبات مربوط به دستگاههای خودکار سفینه در واحد آزمایش را داریم که روی جهش تشعشعاتی برای آزمایش سیستم نصب شده اند و همچنین نخستین ابزار یعنی رادیومتر مایکروویو را نیز نصب کرده ایم.

 

 

 

Scott Bolton ٬از موسسه تحقیق جنوب غربی در تگزاس گفت: JPL ماموریت Juno را برای جستجوگر اصلی اداره می کند. سیستم های فضایی Lockheed Martin در Denver٬ Colo٬ این سفینه را می سازد و آژانس فضایی ایتالیا در ساخت یک ابزار طیف سنج مادون قرمز و بخشی از آزمایشات علمی رادیوئی همکاری می کنند.

 

منبع : سایت نجوم ایران



:: موضوعات مرتبط: نجوم , عكس فضا و سيارات , مقالات اخترشناسي , خواندني ترين ها , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : Ho3einAfshari AND JavadKarimi
تاریخ : شنبه 29 تير 1392
خورشید نزدیکترین ستاره به ما

در آسمان ما به جز ماه و هشت سیاره منظومه شمسی, خورشید ستاره ای است درست شبیه بقیه ستاره های آسمان. فقط نزدیکی آن به زمین است که برای اختر شناسان امکان بررسی ماهیت و رفتار ستاره ها را از نزدیک فراهم کرده است. آنها با فرستادن ماهواره هایی به فضا, برای انجام رصدهای متناوب و مکرر, به بررسی جزئیات سطح خارجی آن و همچنین ساختار درونی اش میپردازند. ستاره ما- که یک ستاره نسل دوم معمولی است- وزنی حدود دو هزار تریلیون تریلیون تن دارد که 75%  هیدروژن و 25% هلیم و درصد کوچکی هم عناصر سنگین تر است. همه اتم های عناصر سنگین تر که سیارات را شکل دادند, در هسته ستاره مادر تولید شده اند که زمانی پس از انفجار بزرگ متولد شده و چند میلیون سال بعد هم در انفجاری نابود شده است.


خورشید ما, در سن 5 میلیارد سالگی, فقط ستاره ای میانسال و معمولی است که بدون آن وجود نخواهیم داشت. شعاع کره خورشید 700 هزار کیلومتر است و زمین در فاصله 150 میلیون کیلومتری آن قرار دارد. تریلیون ها ستاره همچون خورشید ما در عالم وجود دارند و بسیاری از آنها منظومه ای در اطراف خود دارند و حتی میزبان حیات اند؛ هرچند ممکن است اینگونه حیات شباهتی به حیات شناخته شده روی زمین نداشته باشد.

 

دما در مرکز خورشید 15 میلیون درجه و در سطحش فقط 5800 درجه کلوین است ( که البته باز هم برای تبخیر آهن کافی است  !). قطر هسته اش فقط حدود 8000 کیلومتریا تقریبا 6/0 % قطر خورشید است. وقتی فوتون ها از هسته به طرف سطح حرکت میکنند اتم های سازنده جسم خورشید آنها را جذب و دوباره در جهت های اتفاقی بازتاب میکنند. این فرآیند در همه جای خورشید رخ میدهد آنچنان که از یک تا سه میلیون سال طول میکشد تا فوتون های نور از مرکز خورشید به سطحش برسند. سپس فقط 8 دقیقه طول میکشد تا همین فوتون ها به ما روی زمین برسند.

 

 افزون بر امواج صوتی شدید حاصل از انفجار در هسته خورشید, امواج گرانشی درونی قدرتمندی هم به دلیل جرم بسیار زیاد خورشید شکل میگیرند. این امواج درون و سطح خورشید را در آشوب دائمی نگه میدارند که نتیجه اش شدیدا بر زندگی روزمره ما روی زمین اثر میگذارد؛ مثل:

1- شفق های قطبی

2-طوفان های مغناطیسی که سیستم های نیرو را قطع و ارتباطات و مخابرات ما را مختل  میکند.

3-شراره های خورشید که بر فضا نوردان معلق در فضا اثر میگذارد.



:: موضوعات مرتبط: نجوم , مقالات اخترشناسي , خواندني ترين ها , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : Ho3einAfshari AND JavadKarimi
تاریخ : شنبه 29 تير 1392
پادشاه و نابینا !

 

 مردی نابینا زیر درختی نشسته بود!
پادشاهی نزد او آمد، ادای احترام کرد و گفت:قربان، از چه راهی میتوان به پایتخت رفت؟»

پس از او نخست وزیر همین پادشاه نزد مرد نابینا آمد و بدون ادای احترام گفت:آقا، راهی که به پایتخت می رود کدام است؟‌
سپس مردی عادی نزد نابینا آمد، ضربه ای به سر او زد و پرسید:‌‌ احمق،‌راهی که به پایتخت می رود کدامست؟

هنگامی که همه آنها مرد نابینا را ترک کردند، او شروع به خندیدن کرد.
مرد دیگری که کنار نابینا نشسته بود، از او پرسید:‌برای چه می خندی؟

نابینا پاسخ داد:اولین مردی که از من سووال کرد، پادشاه بود.
مرد دوم نخست وزیر او بود و مرد سوم فقط یک نگهبان ساده بود.

مرد با تعجب از نابینا پرسید:چگونه متوجه شدی؟ مگر تو نابینا نیستی؟

نابینا پاسخ داد: «‌رفتار آنها … پادشاه از بزرگی خود اطمینان داشت و به همین دلیل ادای احترام کرد… ولی نگهبان به قدری از حقارت خود رنج می برد که حتی مرا کتک زد. او باید با سختی و مشکلات فراوان زندگی کرده باشد



:: موضوعات مرتبط: ادبيات , داستانك , خواندني ترين ها , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : Ho3einAfshari AND JavadKarimi
تاریخ : شنبه 29 تير 1392
شماره (10) هاي اسطوره‌اي فوتبال + تصاویر

مارادونا، پله و روبرتو باجو ستاره‌هاي فراموش نشدني فوتبال هستند که شماره‌هاي پيراهن خود را جاودانه کردند.
 
**ديگو مارادونا


 
ديگو مارادونا بازيکن فوق‌العاده آژرانتيني يک تنه ناپولي را قهرمان ايتاليا کرد.
 
بسياري معتقدند ناپولي دوران درخشش خود را مديون اين بازيکن فراموش نشدني است خاطرات شماره 10 اين شهر به تاريخ پيوسته و ديگر زنده نخواهد شد.
 
**پله


 
پله، اسطوره فوتبال برزيل مدت 18 سال پيراهن شماره 10 سانتوس را بر تن کرد و بيش از 100 گل براي اين تيم برزيلي به ثمر رساند.
 
پس از وي هيج بازيکني نتوانست پيراهن شماره 10 اين تيم را بر تن کند.
 
*روبرتو باجو


 
باجو با برشيا به يک ستاره فوتبال ايتاليا تبديل شد و خيلي زود توانست طرفداران برشيا را به خود جلب کند.
 
بعد از خداحافظي وي هواداران اين تيم با امضاي طوماري خواستار بايگاني شدن پيراهن شماره 10 شدند و مسئولان باشگاه هم پذيرفتند.



:: موضوعات مرتبط: ورزش , فوتبال , خواندني ترين ها , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : Ho3einAfshari AND JavadKarimi
تاریخ : شنبه 29 تير 1392
مربی آینده منچستر یونایتد تهدید به مرگ شد

به نقل از پایگاه خبری کالچونیوز، بعد از اینکه فرگوسن بطور رسمی از دنیای فوتبال خداحافظی  کرده و از تیم منچستر یونایتد کناره گیری کرد به نوشته روزنامه دیلی استار روسای باشگاه منچستر یونایتد بطور رسمی با مویس سرمربی تیم فوتبال اورتون وارد مذاکره شدند تا زمینه حضور این مربی را در تیم خود فراهم کنند ولی درست بعد از انتشار این خبر مویس تهدید به مرگ شده و همین موضوع باعث شد تا پلیس وارد عمل شده و تحقیقات خود را به طور رسمی آغاز کند. به گفته برخی منابع آگاه خبری این تهدید توسط هواداران اورتون و منچستر یونایتد انجام گرفته است و پلیس در تلاش است تا شرایط را بر دست بگیرد



:: موضوعات مرتبط: ورزش , فوتبال , خواندني ترين ها , ,
:: برچسب‌ها: فوتبال , انگليس , منچستر , سرمربي ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : Ho3einAfshari AND JavadKarimi
تاریخ : شنبه 29 تير 1392
استعداد هاي ناشناخته فوتبالي

ر دنياي فوتبال بسياري از فوتباليست ها زندگي خود را محدود به مستطيل سبز نمي كنند و با نشان دادن استعداد هاي خود در زمينه ديگر زندگي خود را جلوي برنده در اينجا چيزي از برترين هاي آن ها نام برده ايم.

رونالدو: اسطوره برزيلي كه نيازي به معرفي كردن ندارد و افتخاراتي كه كسب كرده بر هيچ كس پوشيده نيست. وي دوران كارآموزي ده هفته اي را براي ساختمان سازي گذرانده و استعداد بالايي از خود  نشان داده اعتماد بسياري را به خود جلب كرده است.

شاكا سوکراتس: دروزاه بان سابق تيم نيوكاسل مدرك منهدسي مكانيك دارد و حتي به مدت يكسال براي ناسا كار كرده است وي در پروژه عظيم كاريين مهم به عنوان  يكي از مهندسان پروژه شركت داشته است.

خوان ماتا: ستاره تيم چلسي در دو رشته مهندسي روزش و بازار يابي مدرك كارشناسي دارد.

دكتر لوكراست: بازيكن افسانه اي تيم ملي برزيل در كنار فوتبال بازي كردن پزشك هم بود و در امور سياسي نيز فعاليت گسترده اي داشت.

جانسون: دوستان اين بازيكن كه در ليورپول توپ مي زنند او را يك ماشين حساب انساني مي دانند و جانسون روزي دو ساعت به مطالعه مي پردازد تا در دانشگاه در رشته رياضي قبول شده و ادامه تحصيل دهد.

بارني هورن: اين بازيكن بارها با پيراهن تيم اروتون به زمين رفته و او را سزاوار اسطوره تيم ملي مي دانند وي در حال حاضر در مدرسه اي به نام چستر روپوش سفيد مي پوشد و شمي تدريس مي كند.



:: موضوعات مرتبط: ورزش , فوتبال , خواندني ترين ها , ,
:: برچسب‌ها: فوتبال , استعداد ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : Ho3einAfshari AND JavadKarimi
تاریخ : شنبه 29 تير 1392
تنبيه به سبك گتوزو

جنارو گتوزو كه به تازگي هدايت پالرمو را برعهده گرفته است، در تمرينات تيمي از شاگردان تنبلش با سطل آب استقبال مي كند./آق





:: موضوعات مرتبط: خنده دار , خنده بازار , خواندني ترين ها , ,
:: برچسب‌ها: فوتبال , ايتاليا , گتوزو , آب , تمرين ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : Ho3einAfshari AND JavadKarimi
تاریخ : شنبه 29 تير 1392
هلند، سرزمین گل لاله

کشور هلند با دارا بودن بیش از 10000 هزار هکتار باغ گل بزرگترین صادر کننده گل در سرتاسر جهان محسوب میشود.  در اواسط ماه می اوج زیبایی و رنگ آمیزی طبیعت را در باغات و مزارع لاله های هلند میتوانید تجربه کنید. هم اکنون بیش از 100 نوع گل لاله در سرتاسر جهان طبقه بندی شده است.

 

تمام گونه های لاله ها در سرما مقاوم هستند و می توان آنها را در پاییز، حوالی مهر و آبان کاشت و از گل آنها در بهار استفاده نمود. سالیانه بیش از 3 میلیارد گل لاله در هلند رشد و پرورش میابد که بیش از دو سوم آنها به دیگر کشورها مخصوصا آمریکا و آلمان صادر می شوند.

 

 

تور,هلند, مکانهای دیدنی هلند

 

 

هلند,مکانهای دیدنی هلند,جاهای دیدنی هلند

 

 

هلند,مکانهای دیدنی هلند,جاهای دیدنی هلند

 

 

هلند,مکانهای دیدنی هلند,جاهای دیدنی هلند

 

 

هلند,مکانهای دیدنی هلند,جاهای دیدنی هلند

 

 

 

هلند,مکانهای دیدنی هلند,جاهای دیدنی هلند

 

 

هلند,مکانهای دیدنی هلند,جاهای دیدنی هلند

 

 

هلند,مکانهای دیدنی هلند,جاهای دیدنی هلند

 

 

هلند,مکانهای دیدنی هلند,جاهای دیدنی هلند

 

 

هلند,مکانهای دیدنی هلند,جاهای دیدنی هلند

 

منبع:lastsecond.ir



:: موضوعات مرتبط: خواندني ترين ها , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : Ho3einAfshari AND JavadKarimi
تاریخ : شنبه 29 تير 1392
....هر دو پل هستند ولی این کجا و آن کجا

 به دليل وجود عكس زياد مقايسه ي دوپل معروف در ادامه ي مطلب

حتما ببينيد



:: موضوعات مرتبط: خنده دار , خنده بازار , خواندني ترين ها , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
:: ادامه مطلب
نویسنده : Ho3einAfshari AND JavadKarimi
تاریخ : شنبه 29 تير 1392
زیباترین قلعه های جهان

زمانی که قصرها ساخته شدند هدف آن ها ایجاد کردن یک بهشت کوچک برای ساکنین خود بود. پادشاهان و خانواده های سلطنتی با پولی که از مالیات ها و خراج های مردم جمع می کردند این بهشت های کوچ را برای خود ساختند. در این مطلب 10 قصر زیبای دنیا را می بینید:


1- قصر چمبورد ، فرانسه :
قصر ییلاقی چمبورد در فرانسه نماد عشق یکی از اعضای خانواده ی سلطنتی به یک دختر بود. گفته می شود شاه فرانسیس اول این مکان را به علت نزدیک بودن به قصر معشوقه اش، کلاود روهان که در حوالی همین منطقه بوده انتخاب کرده است. قصر چمبورد دارای 440 اتاق ، 365 شومینه و 84 راه پله است؛ همچنین بزرگترین قصر در دره لوار فرانسه است. ترکیباتی از هنر معماری رنسانس فرانسه و معماری کلاسیک ایتالیایی در ساخت این قصر دیده می شوند.

 

قلعه,زیباترین قلعه های جهان,زیباترین قصر های جهان

قلعه,زیباترین قلعه های جهان,زیباترین قصر های جهان

قلعه,زیباترین قلعه های جهان,زیباترین قصر های جهان

 ---------------------------------------------------


2- قصر الحمرا ، اسپانیا :

الحمرا کاخی است مشرف بر شهر گِرانادا (غرناطه) در اسپانیا، که به عنوان یکی از شاخص‌ ترین نمونه‌های هنر شمال آفریقا (عرب) و شاید یکی از مشهورترین بناهای اسلامی جهان بشمار می‌آید. این بنا شامل چندین قسمت مجزا است که در دوره‌های مختلف ساخته شده‌اند. نام کاخ که به معنای سرخگون است، بنا به نظر بسیاری، از رنگ غالب بر بنا گرفته شده‌است.

قلعه,زیباترین قلعه های جهان,زیباترین قصر های جهان

قلعه,زیباترین قلعه های جهان,زیباترین قصر های جهان

قلعه,زیباترین قلعه های جهان,زیباترین قصر های جهان

 ---------------------------------------------------


3- قصر پوتالا ، تبت :

قصر پوتالا نام صومعه مقدس بودائیان و اقامتگاه سابق دالایی لاما است که در شهر لهاسا در تبت قرار دارد. قبر هشت دالایی لاما در عمارت قصر سرخ قرار دارد. در قصر پوتالا بیش از بیست هزار مجسمه و آثار ارزشمند و بی ‌نظیر هنری قرار دارد. با وجود اینکه قصر پوتالا دارای یک ‌هزار اتاق است، اما اتاق خواب شخصی دالایی لاما، تنها دارای مساحتی به اندازه ۰٬۴۶۵ متر مربع بوده است.

قصر پوتالا شامل قصر سفید و قصر سرخ و ساختمان‌های الحاقی آن‌ها است. قصر پوتالا همچنین در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد. قصر پوتالا نامش را از کوه پوتالا که کوهی مقدس در آئین بودایی است، گرفته است. این مجموعه بر فراز کوهستان سرخ در مرکز دره لهاسا و در ارتفاع ۳۷۰۰ متری از سطح زمین واقع شده است. قصر پوتالا از شاهکارهای مهم معماری تبتی است.

قلعه,زیباترین قلعه های جهان,زیباترین قصر های جهان

قلعه,زیباترین قلعه های جهان,زیباترین قصر های جهان

قلعه,زیباترین قلعه های جهان,زیباترین قصر های جهان

 ---------------------------------------------------


4- قصر ورسای، فرانسه :

کاخ ورسای مجموعه کاخ‌هایی در شهر ورسای در نزدیکی پاریس است که به عنوان بزرگترین کاخ‌های سلطنتی جهان شناخته می‌شود. این کاخ سابقاً در دهکده‌ای به همین نام در نزدیکی پاریس قرار داشت اما امروزه این دهکده و کاخ جزء حومه پاریس محسوب می‌شوند.

از سال ۱۶۸۲ تا سال ۱۷۸۹ که به اجبار انقلابیون خانواده سلطنتی به پاریس منتقل شدند، این کاخ محل زندگی و دربار حکومتی شاهان فرانسه بود. معاهده ورسای که به جنگ جهانی اول پایان داد در این کاخ عقد شده‌است. این کاخ به عنوان یکی از میراث جهانی توسط یونسکو انتخاب شده‌است.

قلعه,زیباترین قلعه های جهان,زیباترین قصر های جهان

قلعه,زیباترین قلعه های جهان,زیباترین قصر های جهان

قلعه,زیباترین قلعه های جهان,زیباترین قصر های جهان

 ---------------------------------------------------


5- قصر تابستانی ، چین :

قصر تابستانی یکی از قصرهای دیدنی شهر پکن است و در قسمت غرب قرار گرفته است. این قصر بر روی تپه ای به ارتفاع 60 متر قرار گرفته است و با متعلقاتش با مساحت 2.9 کیلومتر مربع یکی از قصرهای دیدنی چین است. قصر تابستانی پکن یکی از مشهورترین باغ های بزرگ و سلطنتی دنیا است.

این قصر که در سال 1750 میلادی ساخته شده است یکی از شاهکارهای طراحی و سلیقه چینی است. قصر تابستانی و باغ سلطنتی پکن در قرن نوزدهم میلادی در هجوم نیروهای خارجی از جمله انگلیسی ها و فرانسوی ها ویران شد. بخش هایی از این قصر در این هجوم آتش گرفت اما در سال 1888 میلادی امپراتریس دواگر سیکسی از محل بودجه نیروی دریایی چین به مرمت مجدد این مجموعه اقدام کرد. اما این قصر در سال 1900 میلادی در هجوم نیروهای متحد که شامل هشت کشور بوده است مجدداً آسیب دید.

تا اینکه در اوایل قرن بیستم میلادی مجدداً ترمیم شد. مجموعه قصر تابستانی پکن شامل بیش از سه هزار قصر کوچک و بزرگ ، پل و تالار و بسیاری چیزهای دیگر است.

 

قلعه,زیباترین قلعه های جهان,زیباترین قصر های جهان

قلعه,زیباترین قلعه های جهان,زیباترین قصر های جهان

قلعه,زیباترین قلعه های جهان,زیباترین قصر های جهان

 ---------------------------------------------------


6- قصر اسکون بران ، اتریش :

قصر اسکون بران محل سکونت تابستانی خانواده سلطنتی در وین اتریش است. این قصر یکی از مهم ترین یادبودهای فرهنگی در اتریش است. از سال 1960 این قصر یکی از پربازدیدترین مقاصد گردشگری وین به حساب می آید به طوری که در سال 2009 بیش از 5 میلیون گردشگر از این مجموعه دیدن کردند. در سال 1996 این قصر در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد.

قلعه,زیباترین قلعه های جهان,زیباترین قصر های جهان

قلعه,زیباترین قلعه های جهان,زیباترین قصر های جهان

 ---------------------------------------------------


7- قصر میسور ، هندوستان :

قصر میسور در شهری به همین نام در جنوب هندوستان قرار دارد. این قصر اقامت گاه رسمی خانواده سلطنتی میسور و محل برگزاری میهمانی های دربار است. میسور را معمولاً به عنوان شهر قصرها می شناسند اگر چه اصطلاح قصر میسور به یکی از ساختمان های داخلی قصر مربوط می شود.

شاهان ودیار که حکمرانان محلی میسور هستند ابتدا در قرن چهاردم شروع به ساخت قصر کردند. ساخت قصر کنونی از سال 1897 آغاز ، در سال 1912 کامل و در سال 1940 گسترده تر شد. هم اکنون قصر میسور بعد از تاج محل یکی از معروف ترین جاذبه های گردشگری هند است به طوری که سالانه 2.7 میلیون بازدید کننده دارد.

چند نکته ی جالب در مورد بازدید کردن از این قصر وجود دارد و آن این که اگر چه گردشگران قادر به بازدید از قصر هستند اما حق عکس برداری در داخل قصر را ندارند و برای ورود به قصر باید کفش های خود را در بیاورند.

قلعه,زیباترین قلعه های جهان,زیباترین قصر های جهان

قلعه,زیباترین قلعه های جهان,زیباترین قصر های جهان

قلعه,زیباترین قلعه های جهان,زیباترین قصر های جهان

 ---------------------------------------------------


8- قصر ملی پنا ، پرتغال :

قصر ملی پنا در پرتغال، قدیمی ترین قصر الهام گرفته از مکتب هنری رمانتیک اروپا، بر بالای تپه ای بر فراز شهر سینترا واقع شده و روز روشن از شهر لیسبون پرتغال قابل رویت است. در ابتدا در قرن پانزدهم میلادی به عنوان یک قصر ساخته شد، اما بعدها پس از نوسازی ، به عنوان صومعه تقدیم کلیسا شد.

این قصر در زلزله سال 1755 به شدت آسیب دید، تا اینکه شاهزاده فرناندو در 1838 آن را بازسازی کرد. سبک معماری آن ترکیبی از سبک رمانتیک و آفریقایی است. این قصر در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده و یکی از عجایب هفتگانه پرتغال است.

قلعه,زیباترین قلعه های جهان,زیباترین قصر های جهان

قلعه,زیباترین قلعه های جهان,زیباترین قصر های جهان

قلعه,زیباترین قلعه های جهان,زیباترین قصر های جهان

 ---------------------------------------------------


9- شهر ممنوعه ، چین :
شهر ممنوعه شهری قدیمی در منطقه پکن، پایتخت کشور چین است و یکی از مهمترین دیدنی ‌های تاریخی این کشور به شمار می ‌آید. این شهر به روایتی وسیع ‌ترین و کامل ‌ترین مجموعه معماری چوبی در جهان به شمار می ‌رود. احداث شهر ممنوعه در سال ۱۴۰۶ میلادی با دستور جو دی دومین امپراتور سلسله مینگ آغاز گردید و ظرف ۱۴ سال ساخته شد.

تا سال ۱۹۱۱ میلادی و نابودی سلسله چینگ (قریب ۵۰۰ سال) جمعا ۲۴ امپراتور در این شهر ممنوعه اقامت کرده و بر چین فرمان رانده اند. از سال ۱۹۲۴ بازدید از این مجموعه به عنوان کاخ موزه برای عموم آزاد گردید و ممنوعه بودن آن پایان پذیرفت. شهر ممنوعه کاملا طبق نظام تشریفاتی سلسله‌های فئودالی و اصول طبقاتی ساخته شده است. طرح کلی، وسعت ، شیوه معماری، رنگ و تزیینات همه نمایانگر امتیاز خاندان سلطنتی و سلسله مراتب اشرافی است.

سه قصر این مجموعه یعنی قصر تای حه، قصر جون حه و قصر بایو حه که توجه را بیشتر جلب می ‌کنند، محل اعمال قدرت امپراتوری امپراتوران و برپایی مراسم پرشکوه بوده است. قصر تای حه، مرکز تمام شهر ممنوعه و تخت سلطنتی طلایی رنگ امپراتور در این قصر دیده می ‌شود. این قصر دارای مجلل ‌ترین معماری در شهر ممنوعه است. این قصر در شمال میدان بر سکوی مرمری سفید رنگی به مساحت ۳۰ هزار متر مربع و بلندای ۸ متر ساخته شده است.

قلعه,زیباترین قلعه های جهان,زیباترین قصر های جهان

قلعه,زیباترین قلعه های جهان,زیباترین قصر های جهان

قلعه,زیباترین قلعه های جهان,زیباترین قصر های جهان

 ---------------------------------------------------


10- قصر باکینگهام ، انگلستان :
قصر باکینگهام که اقامتگاه اصلی خانواده سلطنتی بریتانیا است در شهر وست مینستر قرار دارد. این قصر همچنین یکی از بزرگ ‌ترین قصر‌های سلطتنی فعال دنیاست. قصر باکینگهام در سال ۱۷۰۳ برای جان شفیلد، دوک باکینگهام ساخته شد. در سال ۱۷۶۲ جورج سوم، پادشاه وقت بریتانیا و ایرلند این قصر را برای محل اقامت خود برگزید و از آن پس این قصر به محل برگزاری مراسم رسمی و تشریفاتی دربار بریتانیا تبدیل شد.


قلعه,زیباترین قلعه های جهان,زیباترین قصر های جهان

قلعه,زیباترین قلعه های جهان,زیباترین قصر های جهان

قلعه,زیباترین قلعه های جهان,زیباترین قصر های جهان

 

منبع:

:: موضوعات مرتبط: خواندني ترين ها , ,
:: برچسب‌ها: jتاريخ , قلعه , جهان ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : Ho3einAfshari AND JavadKarimi
تاریخ : شنبه 29 تير 1392
آنتي‌ويروس‌هاي مناسب براي ويندوز

ويندوز 8, ترفند ویندوز

آنتي‌ويروس‌هاي مناسب براي ويندوز 8

آنتي‌ويروس‌هاي زير بهترين گزينه‌ها براي استفاده در ويندوز ۸ هستند و مي‌توانند امنيت رايانه شما را در بالاترين سطح تامين کنند.

آنتي‌ويروس BullGuard - آنتي‌ويروس BullGuard که به همراه بسته امنيتي اينترنت است، ۳ ماه استفاده رايگان به صورت تريال به همراه ۵ گيگابايت فضا براي ايجاد پرونده پشتيبان را در اختيار کاربر قرار مي‌دهد. اين محصول يک بسته کامل امنيتي مي‌باشد که شامل ديوار آتش، محافظت از پست الکترونيک، بهينه‌ساز رايانه، جلوگيري از هرزنامه‌ها و ابزارهاي متعدد ديگر است.

يکي ديگر از برندهاي صاحب نام در زمينه‌هاي امنيتي F-Secure مي‌باشد که به طور کامل از رايانه شما محافظت مي‌کند و توانايي ايجاد پرونده پشتيبان آنلاين را به همراه پشتيباني کامل از ويندوز ۸ دارد.
گزينه ديگر امنيتي Kaspersky Lab است که داراي Kaspersky Internet Security 13 نيز مي‌باشد و براي کاربراني طراحي شده است که از ويندوز ۸ بهره مي‌گيرند. اين محصول شامل تمامي موارد امنيتي مثل ديوار آتش، محافظت از ايميل و ضد اسپم مي‌باشد.

شرکت McAfee نيز نسخه‌اي آزمايشي از آنتي‌ويروس خود را براي ويندوز ۸ اعلام کرده است. اين محصول گزينه بسيار مناسبي براي رايانه‌هاي شخصي و کاربران خانگي است که قصد حفاظت از سيستم خود را در مقابل بدافزارهاي اينترنتي دارند.

آنتي‌ويروس ابري (Cloud) - آنتي‌ويروس ابري (Cloud) شرکت پاندا يکي از پر سرعت‌ترين آنتي‌ويروس‌هاي کنوني و گزينه‌اي عالي براي کاربران وب مي‌باشد. اين آنتي‌ويروس مبتني بر فضاي ابري مي‌باشد و در وقت کاربران صرفه‌جويي مي‌کند.

Norton هميشه يکي از محبوب‌ترين آنتي‌ويروس‌ها در ميان کاربران بوده است و به کمک لايه‌هاي قدرتمند حفاظتي خود مي‌تواند بدافزارهاي اينترنتي را قبل از اين که دستگاه شما را آلوده کنند، از کار بيندازد. اين آنتي‌ويروس گزينه مناسبي براي کنترل و حفاظت از شبکه شما مي‌باشد.

Trend Micro يک آنتي‌ويروس All in One است که تمامي امکانات امنيتي لازم را در يک بسته فراهم کرده است و در آخرين نسخه آزمايشي خود پشتيباني از ويندوز ۸ را نيز دارد. اين آنتي‌ويروس داراي ديوار آتش قدرتمندي است که علاوه بر آن مي‌تواند به سرعت سيستم شما را اسکن کند.

منبع:noorportal.ne



:: موضوعات مرتبط: رايانه , مقالات , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : Ho3einAfshari AND JavadKarimi
تاریخ : شنبه 29 تير 1392
حقایق شگفت انگيز و عجيب علم فيزيك

حقایق شگفت انگيز و عجيب علم فيزيك

 

فيزيك بدون شك علمي شگفت انگيز است. ذراتي كه وجود ندارند در احتمالات به حساب مي آيند، و زمان متناسب با سرعت حركت شيء تغيير مي كند. نشريه تلگراف، 10پديده عجيب از اين عجايب در علم فيزيك را با كمك تعدادي از كاربران توئيتر و كيهان شناسي به نام «ماركوس چاون» ارائه كرده است كه در ادامه از نظرتان مي گذرد.

خورشيد مي توانست از موز ساخته شده باشد

خورشيد بسيار پرحرارت است زيرا وزن چند ميليارد ميليارد ميليارد تني آن گرانش عظيمي به وجود مي آورد كه در نتيجه هسته ستاره را تحت فشاري غيرقابل تصور گذاشته و در نتيجه فشار بالاحرارت فوق العاده توليد مي كند. در صورتي كه به جاي گاز هيدروژن از ميلياردها ميليارد ميليارد تن موز استفاده مي شد نيز همان ميزان فشار و در نتيجه همان مقدار حرارت در خورشيد به وجود مي آمد. با اين حال با افزايش حرارت، اتم ها با بخش هاي مختلف ساختار ستاره يي برخورد كرده و انرژي اتمي را به وجود مي آورند كه در اينجا تفاوت ميان حضور هيدروژن و موز در ساختار خورشيد آشكار خواهد شد.

تمام ماده يي كه نسل بشر را به وجود آورده است در يك حبه قند جا مي گيرد

در اتم ها، 9999999999999/99 درصد فضا، خالي است و به همين دليل در صورتي كه تمامي اتم ها را به گونه يي به هم بفشاريم كه فضاي خالي ميان آنها از بين برود، يك قاشق چايخوري يا حجمي برابر يك حبه قند از اين ماده حدود پنج ميليارد تن وزن خواهد داشت: وزني 10 برابر مجموع وزن تمامي انسان هايي كه در حال حاضر در جهان حضور دارند. اين در واقع همان پديده يي است كه در ستاره هاي نوتروني رخ مي دهد و وزن آنها را تا حد غيرقابل باوري افزايش مي دهد.

آينده مي تواند گذشته را تغيير دهد

شگفتي جهان كوانتوم به اثبات رسيده است. آزمايش دو جداره كه نور را در دو حالت موج و ذره به اثبات مي رساند به اندازه كافي عجيب و غيرقابل تصور است به خصوص زماني كه اعلام شود مشاهده نور مي تواند آن را از موج به ذره يا برعكس تبديل كند. اما پديده هاي عجيب تر اين جهان پس از آزمايش «جان ويلر» فيزيكدان در سال 1978 خود را نمايان كرد. آزمايش وي نشان داد مشاهده يك ذره در زمان حاضر مي تواند سرنوشت ذره مشابه ديگري در گذشته را متحول سازد. طبق آزمايش دو جداره در صورتي كه هر يك از پرتوهاي نوري خارج شده از يكي از شكاف هاي صفحه آزمايش را مشاهده كنيد، در واقع پرتو را مجبور كرده ايد خصوصيات ذره يي به خود بگيرد و اگر به هدف برخورد پرتو چشم بدوزيد خصوصيت موج گونه به پرتو نور بخشيده ايد. اما در صورتي كه پس از عبور پرتو نور از شكاف به مسيري كه از آن ناشي شده است، چشم بدوزيد آنگاه است كه پرتو نور مي تواند در هر دوحالت شكل بگيرد. به بياني ديگر زمان حال بر گذشته پرتو نوري تاثير گذاشته است. اين آزمايش در آزمايشگاه تنها چند صد هزارم ثانيه به طول مي انجامد، اما در مشاهده نورهاي ناشي از ستاره هاي دوردست نيز صدق مي كند. در واقع مشاهده اكنون ستاره هاي دوردست مي تواند گذشته چند هزار يا ميليون ساله آنها را تغيير دهد.

تقريباً همه جهان گم شده است

مي توان به جرات گفت حدود 100 ميليارد كهكشان در جهان هستي وجود دارد كه هر يك از آنها از 10 ميليون تا 10 تريليون ستاره را در خود گنجانده اند. خورشيد زمين در مقايسه با اين ستاره ها يكي از كوچك ترين و ضعيف ترين ستاره ها به شمار مي رود و حتي مي توان نام كوتوله زردرنگ را روي آن گذاشت. در واقع در جهان هستي مقادير ترسناك و عظيمي از ماده مرئي وجود دارد كه انسان تنها قادر به مشاهده دو درصد از آن است. وجود اين مقدار ماده به دليل نيروي گرانش آنها پيش بيني مي شود و ماده تاريك نيز كه مقدار آن شش برابر جرم ماده مرئي تخمين زده مي شود بخش نامرئي جهان را تشكيل داده است. به گزارش مهر به نقل از منابع علمي جهان وجود انرژي تاريك به عنوان بخشي ديگر از جهان كه در واقع مابقي جهان را تشكيل داده است، موضوع را پيچيده تر خواهد كرد. اين نوع انرژي با گسترش سريع جهان در ارتباط است و به همراه ماده تاريك همچنان ناشناخته باقي مانده است.

جسم مي تواند سريع تر از نور حركت كند نور نيز هميشه بسيار سريع حركت نمي كند

سرعت نور در خلا300 هزار كيلومتر بر ساعت است با اين حال نور هميشه در خلاحركت نمي كند. براي مثال نور در آب با سرعتي يك سوم سرعت گفته شده حركت مي كند. در واكنش هاي اتمي برخي از ذرات به سرعت هاي بسيار بالايي دست پيدا مي كنند كه بخشي از سرعت نور است و در صورتي كه از ميان رابطي كه سرعت نور را خواهد كاست عبور كنند، در واقع مي توانند سريع تر از نور حركت كنند. چنين پديده يي درخششي آبي رنگ از خود به وجود مي آورد كه به «تشعشعات شرنكوف» شهرت دارد و با بمب هاي صوتي قابل مقايسه است. كمترين سرعتي كه تاكنون براي نور به ثبت رسيده است 17 متر بر ثانيه يا 61 كيلومتر بر ساعت بوده كه به واسطه عبور از ميان روبيديوم منجمد با حرارتي برابر صفر مطلق ايجاد شده است. اين ماده در اين حرارت در حالتي به نام چگالش «بوز- اينشتين» قرار دارد.

سياهچاله ها سياه نيستند

به طور حتم سياهچاله ها بسيار تاريكند اما سياه نيستند، زيرا اين پديده ها درخشان بوده و به آرامي نور خود را در تمامي طيف هاي نوري از جمله نور مرئي به اطراف منتشر مي كنند. اين تشعشعات كه «تشعشعات هاوكينگ» نام دارد نور خود و جرم سياهچاله ها را به تدريج كاهش داده و با از دست دادن منبع جرم سياهچاله ها تبخير مي شوند. به گزارش مهر به نقل از منابع علمي جهان، سياهچاله هاي كوچك در مقايسه با جرم شان و نسبت به سياهچاله هاي بزرگ تر با سرعتي بالاتر از خود نور منتشر مي كنند و بر همين اساس در صورتي كه برخورددهنده بزرگ هادرون براساس برخي نظريه ها از خود ميكروسياهچاله هايي توليد كند، آنها به سرعت تبخير خواهند شد و دانشمندان پس از آن قادر خواهند بود بقاياي تابش هاي آنها را مشاهده كنند.

تعداد نامحدودي نويسنده مطلب را نوشته و تعداد نامحدودي خواننده آن را مي خوانند

براساس مدل هاي استاندارد كيهان شناسي جهان مرئي با تمامي ميلياردها كهكشان و تريليون تريليون ستاره هايش تنها يكي از بي نهايت جهان هايي است كه مانند حباب هاي صابون در يك اسفنج در كنار يكديگر قرار گرفته اند. به دليل بي نهايت بودن آنها مي توان هر تاريخچه ممكني را برايشان در نظر گرفت. اما تعداد تاريخچه هاي ممكن براي اين جهان ها متناهي است زيرا تعداد محدودي پديده و تعداد محدودي نتيجه در بر داشته اند. تعداد اين پديده ها بسيار زياد اما متناهي است، پس همين پديده عيني و كنوني كه نويسنده اين مطلب نوشته و شما آن را مي خوانيد، بايد بي نهايت بار در زمان رخ داده باشد. شگفت انگيزتر از آن اين است كه بدانيم نزديك ترين همتاي ما در چه فاصله يي از ما قرار گرفته است. اين فاصله عددي برابر 10 به توان 10 به توان 28 متر تخمين زده شده است كه در صورت علاقه مندي به محاسبه آن مي توانيد از عدد يك و 10 ميليارد ميلياردميليارد صفر در برابر آن استفاده كنيد،

تصور بنيادين از جهان مسوول گذشته، حال و آينده آن نيست

براساس نظريه نسبيت خاص چيزي به نام اكنون، گذشته يا آينده وجود ندارد و قالب هاي زماني به يكديگر وابسته اند زيرا همه هستي در سرعتي برابر در حركت است. درصورتي كه انسان با سرعتي كاملاً متفاوت در حركت بود شاهد پير شدن زودهنگام يكي از نزديكان يا دير پير شدن وي نسبت به ديگران مي بود.

ذره مي تواند به صورت آني روي ذره ايي در آن طرف جهان تاثير بگذارد

زماني كه يك الكترون با همتاي ضدماده خود يا پوزيترون روبه رو مي شود، هر دو در درخشش كوچكي از انرژي خنثي شده و دو فوتون از اين برخورد متولد مي شود. ذرات زيراتمي مانند فوتون ها يا كوارك ها يك ويژگي به نام اسپين دارند كه به مفهوم چرخش است. اين ذرات در واقع حركت چرخشي ندارند، اما به گونه يي رفتار مي كنند كه انگار در حال چرخشند. جهت اسپين فوتون ها در زمان تولد در برابر يكديگر است و در نتيجه خنثي مي شوند. با توجه به رفتارهاي غيرقابل پيش بيني كوانتومي، گفتن اينكه كدام فوتون در مسير چپ گرد و كدام يك در مسير راست گرد حركت خواهد داشت، غيرممكن است و در واقع تا زماني كه يكي از آنها مشاهده نشود، هر دو در هر دو جهت حركت خواهند داشت اما به محض اينكه يكي از آنها مشاهده شود جهت راست يا چپ گرد را به خود گرفته و به هر جهتي كه حركت كند، همتايش در مسير متضاد آن حركت خواهد كرد. اين واقعيتي است كه در آزمايش ها به اثبات رسيده است.

هرچه سريع تر حركت كنيد سنگين تر مي شويد

در صورتي كه بسيار سريع بدويد به صورت لحظه يي و نه دائم، سنگين وزن خواهيد شد. سرعت نور مرز سرعت در جهان است در اين صورت زماني كه جسمي با سرعتي نزديك به نور در حركت است و شما به آن نيرويي وارد كنيد، به سرعت آن نخواهيد افزود بلكه تنها به آن انرژي اضافي وارد كرده ايد كه اين انرژي بايد در جايي قرار بگيرد. بهترين مكان براي قرارگيري اين انرژي جرم جسم است. براساس قانون نسبيت جرم و انرژي با يكديگر برابرند پس هر چه انرژي وارد شده بيشتر باشد، جرم افزايش پيدا خواهد كرد. البته اين افزايش وزن در انسان قابل چشم پوشي بوده و در عين حال غيرقابل انكار است.





:: موضوعات مرتبط: نجوم , عكس فضا و سيارات , مقالات اخترشناسي , خواندني ترين ها , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : Ho3einAfshari AND JavadKarimi
تاریخ : شنبه 29 تير 1392
تلفن های همراه هوشمند

گر به دنبال یک تلفن (همراه) هوشمند هستید اما از وجود تعداد زیاد و مدل های مختلف این تلفن ها سر در گم شده اید، نگران نباشید. ساندرا ووگل به مقایسه ی مدل های مختلف پرداخته و به شما می گوید که چگونه یک تلفن هوشمند مناسب را انتخاب کنید.

 

 

انتخاب یک تلفن هوشمند با توجه به امکانات و قابلیت های متعدد و گوناگون، سخت است. حتی اگر برخی گوشی ها با سیستم شبکه و مخابرات کشور و منطقه ی زندگی شما همخوانی نداشته باشد، باز هم انتخاب چندان آسان نیست. به هر حال نکات و ملاحظاتی وجود دارند که به شما در انتخاب درست یک تلفن هوشمند کمک می کنند.

اول از همه استفاده ای که می خواهید از تلفن خود داشته باشید را مد نظر قرار دهید. مثلاً اگر می خواهید از برنامه های کاربردی استفاده کنید، احتمالاً به یک صفحه نمایش چند منظوره برای قرار دادن میانبر های (Shortcut ) برنامه هایتان نیاز دارید. آیا می خواهید هر روز ایمیل های زیادی ارسال کنید، اگر چنین است، یک سیستم با امکان تایپ سریع و ورود متن های دلخواه برای شما مناسب است. در این صورت موبایل های دارای صفحه کلید یا آنهایی که صفحه های لمسی دارند مناسبتر هستند. پیشنهاد می کنیم قبل از خرید، چند مدل را امتحان کنید (از دوستانتان چند مدل را برای یک یا دو روز امانت بگیرید). اگر زمان زیادی به جستجو در اینترنت می گذرانید، یک صفحه ی بزرگ در کنار پردازشگر قوی، ضروری است.

سعی کنید به میزان فیلم ها و موسیقی هایی که در طول روز نگاه کرده و گوش می کنید نیز توجه داشته باشید. اگر تلفن هوشمند مورد نظر شما به محل ورود (اسلات) کارت های حافظه (Card Slot) مجهز است یا زیاد به گوش دادن موسیقی و تماشای فیلم علاقه ندارید، زیاد بودن حافظه چندان مهم نیست. البته بهتر است تلفن هوشمند شما دارای یک محل مناسب برای سوکت هدفون باشد. چون در این صورت وقتی می خواهید از هدفون استفاده کنید، تلفن را می توانید به راحتی در جیب یا کوله پشتی خود قرار دهید. به علاوه مهم است که بتوانید فایل های دلخواهتان از جمله عکس، فیلم و موسیقی را به راحتی به حافظه منتقل کرده و به همان راحتی آنها را پاک کنید. کارتخوان های حافظه که نیاز به باطری یا برق دارند، معضل بزرگی محسوب می شوند چرا که استفاده از آنها سخت است.

ایمنی داده ها یک موضوع بسیار مهم دیگر است مخصوصاً اگر از طریق تلفن یا از فروشگاه های آنلاین خرید می کنید، اول از همه باید قفل پین را روی تلفن هوشمند خود قرار دهید. در محصولات Androidشما باید یک خط یا منحنی را با دستتان روی صفحه نمایش بکشید تا صفحه باز شود. بیشترین مشکلات از نرم افزارهای کاربردی و شبکه هایی که به آنها سر می زنید به وجود می آیند. برنامه هایی نظیر Lookout می توانند به شما کمک کنند تا یکپارچگی آیتم هایی که قصد دانلود کردنشان را دارید،بررسی کنید اما برنامه های جستجوی موقعیت (مسیر) و آن دسته از برنامه هایی که مستقیماً با هسته ی (کرنل) تلفن هوشمند شما در تماس هستند به خودی خود مشکل سازند.

ایمنی تلفن های هوشمند Apple iPhone و BlackBerry از دیگر تلفن های منبع-باز (Open-Source)، که در آنها باید نکات ایمنی بیشتری را رعایت کرد، بیشتر است.

اگر تلفن خود را گم کنید، از برنامه های جستجوی موقعیت سپاس گزار خواهید بود. برخی از تلفن های هوشمند دارای سیستم پاک کردن اطلاعات از راه دور هستند که با استفاده از آن می توانید در صورت مفقود شدنشان به هر علتی، اطلاعات موجود بر روی آنها را پاک کنید.

حتی اگر گوشی شما تمامی فُرمت های فیلم و موسیقی را پشتیبانی کند نیز به برنامه ی Flash احتیاج دارید تا بتوانید فیلم های قرار داده شده روی صفحات وب را ببینید. اگرچه تلفن های هوشمند به خوبی از این برنامه پشتیبانی نمی کنند. تلفن های Androidبا پردازنده های یک گیگاهرتز به بالا برای این منظور مناسب هستند اما بهتر است از قبل از خریدن آنها را بررسی کنید. برنامه ی Flash دیگر برای تلفن های هوشمند توسعه پیدا نمی کند زیرا جانشین آن یعنی HTML5 روی iPhone و BlackBerry Torch به خوبی کار کرده و پشتیبانی می شود.

سازگاری با فرمت های فیلم، موسیقی، برنامه های پخش فیلم و موسیقی موجود روی دستگاه و شخص ثالث (ساخته شده توسط دیگر شرکت ها) و همچنین آسان بودن انتقال محتویات و اطلاعات تلفن هوشمندی که مایل به خرید آن هستید را بررسی کنید. اشتراک و سینک کردن (Synchronization) ممکن است برای شما اهمیت داشته باشد. اگر بخواهید دفتر تلفنیا تقویم را از کامپیوتر شخصی خود به تلفن هوشمندتان منتقل کنید، برنامه هایی که این کار را به صورت خودکار انجام می دهند، از اهمیت بالایی برخوردار خواهند بود. برای مثال Windows Phone هیچ امکانی برای انتقال یا سینک کردن دفتر تلفنو تقویم ندارد. و فقط امکان انتقال فایل های صوتی تصویری و برخی فایل های خاص دیگر را دارد. اگر تمام خواسته های خود را فهرست بندی کنید، مشاهده خواهید کرد که تلفن های هوشمند متعددی، با سیستم عامل های گوناگون، می توانند با توجه به معیارهای موجود، خواسته های شما را برآورده کنند. پس بعد از تمامی این ملاحظات ممکن است انتخاب شما بر اساس زیبایی ظاهری، قیمت، اندازهی صفحه نمایش، قدرت پردازنده، حافظه ی داخلی و سیستم عامل باشد.

در انتها باید گفته شود که انتخاب یک تلفن هوشمند، تلفیقی از منطق و علاقه ی شماست. برای یک انتخاب درست اول باید منطق و پس از آن علاقه ی خود را مورد نظر قرار دهید.

 

ساخت

Build

خصوصیات

Features

کارایی

Performance

قیمت

Value

روی هم رفته (کُلی)

Overal

پیشنهاد متخصصین

PC ADVISOR RECOMMENDED

 

 

 

APPLE iPHONE 4S

قیمت 1،300،000 تومان

اگرچه این گوشی آن iPhone5 نبود که همه انتظارش را داشتند اما 4S نیز بسیار خارق العاده است و تغییرات مثبت بسیاری برای راضی نگه داشتن مردم در آن به وجود آمده است.

اول از همه دارای دو آنتن است که مشکلات آنتن دهی در سری های قبلی را برطرف کرده است. مشخصه ی مهم دیگر وجود دوربین 8 مگاپیکسلی است که امکان گرفتن عکس هایی با دقت بالا و ضبط تصاویری با دقت 1080p را دارد. اگرچه تنظیمات عکس برداری آن کمتر از Android است. نکته ی قابل توجه این است که پس از عکس برداری می توانید عکس های خود را در یک صفحه نمایش فوق العاده ی 3.5 اینچی 640×960 پیکسلی ببینید. پردازشگر دو هسته ای آن به شما اطمینان می دهد که سرعت این گوشی بسیار بالا است.

بیشترین بحث درباره ی 4S به مشخصه ی جدید آن Siri، ارائه کننده ی کنترل صوتی، مربوط می شود. شرکت APPLEمدعی است که سیستم پیشرفته تری را نسبت به رقبایش ارائه کرده است. البته تست های ما نشان می دهد که عملکرد این سیتم خوب است اما باید توجه داشت که این سیستم بدون اتصال داده کار نمی کند.

گوشی جدید APPLE به همراه خود iOS 5 را نیز دارد که آخرین نسخه ی سیستم عامل موبایل این شرکت است. این سیستم عامل یک سری کامل از مشخصات جدید شامل iCloud را در اختیار شما قرار می دهد. با ارائه کردن پشتیبانی بر پایه ی cloud، شما را از به روز بودن همیشگی دفتر تلفن ، تقویم و فایل های موجود در ITune خود مطمئن می کند. سینک کردن این گوشی توسط برنامه ی iCloud به سادگی امکان پذیر است.

ویژگی بعدی، iMessage است. سرویس پیغام فوری مجانی APPLE که امکان برقراری ارتباط مجانی بین محصولات خود با سیستم عامل



:: موضوعات مرتبط: رايانه , مقالات , خواندني ترين ها , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : Ho3einAfshari AND JavadKarimi
تاریخ : دو شنبه 24 تير 1392
کیهان پر از موجودات فضایی (قسمت دوم)

جستجو برای یافتن حیات فرازمینی همچنان ادامه دارد. بسیاری از دانشمندان بزرگ به وجود موجوات فضایی یقین دارند و سالهاست که در تکاپو برای یافتن نشانه هایی از آنها دست به مطالعات گسترده زده اند.  در قسمت اول این مقاله ، برخی فاکتورهای حیات در سیارات فراخورشیدی را مورد برسی قرار دادیم. در ادامه به نکات مهمتری خواهیم پرداخت.

در تعدادی از شبیه سازی هایی های کامپیوتری که در سال اخیر انجام شد ،(( دیوید اسپیجل )) از دانشگاه کرینتون کشف کرد که فاکتور هایی از قبیل حرکت چرخشی یک سیاره غیر قابل سکون و یا سرعت حرکت وضعی آن می تواند موقعیتی برای نگه داری آب و تامین حیات ایجاد کند. 

هنگامی که این تغییر محوری با تغییر در سرعت حرکت وضعی ترکیب شد، تابستان های سیاره تا حدی گرم شدند که یخ موقتاً در قطبی از سیاره که به سمت ستاره ی میزبان بود آب شد. این آب مایع، تنها هنگامی در شبیه سازی های کامپیوتری به وجود آمد  که سرعت حرکت سیاره از زمین بیشتر شد . به علاوه به دلیل افزایش نیروی گریز از مرکز ، حرکت جریان هوا از قطبین به استوای سیاره ، مشکل تر شد.

  

اسپیجل ، هم چنین دنیای بیابانی را طراحی کرد که قسمتی از آن قابل زیست بود . 90% این سیاره را خشکی و 10% آن را آب تشکیل می داد . با توجه به استاندارد های موجود ، تنها ناحیه نه چندان بزرگی که در نزدیکی استوای سیاره واقع بود ، قادر به نگه داری آب و میزبانی حیات بود . لیکن در نواحی دیگر سیاره ، تغییرات فصلی موجب منجمد شدن و یا به جوش آمدن آب در زمان های مختلف می شد. لذا در این حال ، آب مایع تنها در فصول بهار و پاییز موجود بود. اما از نظر دیوید اسپیجل و تیم تحقیقاتی او حتی چنین نواحی را نباید غیر قابل سکون نامید و آن را از گزینه ها حذف کرد.

 

این تیم همچنین به این نکته دست یافتند که میکروب هایی بر روی زمین در حال زیست هستند که در دمای زیر 0 درجه شروع به دوباره سازی می کنند و شمار دیگری این عمل را در دمای بالای 100 درجه انجام می دهند. اما میکروبی که هر دو مورد را با هم تحت پوشش قرار دهد تا کنون کشف نشده است. با وجود اینکه این تیم بر این نکته اشراف دارند، اما امکان وجود هم چین میکروبی غیر ممکن نیست.

 

فاکتور دیگری که اکنون به بررسی آن می پردازیم ، امواج گرانشی هستند.

باید دانست که تنها چشمه ی امواج گرانشی که موجب ایجاد گرمای حیات می شود ، ستاره ی میزبان سیاره نیست.

امسال تیمی با سرگروهی (( برایان جکسون )) از دانشگاه آریزونا  به بررسی این موضوع پرداختند که برخی از سیارات دارای منابع تولید گرمای درونی هستند. به علاوه این موضوع راجع به سیاره هایی با مدار های کوچک یا بزرگ صدق می کند. در هر حال این سیارات از جانب ستاره ی خود به سبب امواج گرانشی تحت کشش و فشار قرار می گیرند  ، این پدیده به نوبت خود اصطکاک لازم برای تولید گرمای درونی سیاره را میسر می سازد.

تیم جکسون در حالی که  به بررسی سیاره های اطراف کوتوله های سرخ مشغول بودند، میزان این امواج گرانشی را برای سیاره های دیگری نیز بررسی کردند.

در حالی که میزان این امواج گرانشی تا حد زیادی به جرم ستاره و سیاره بستگی دارد ، محاسبات این تیم نشان داده اند که ، قرار دادن مقدار زیادی امواج گرانشی در مدار سیاره باعث افزایش دما در سیاره شده که شرایط ذوب شدن یخ را در سیاره ی مورد نظر فراهم می کند.

دمای بیشتر موجود در سیاره هم چنین باعث شروع فعالیت های آتش نشانی در سیاره می شوند و به دنبال آن ، سیاره به طبع میزبان اتمسفری ضخیم تر و در پی آن اثر گلخانه ای بیشتری خواهد بود. از این رو می توان لقب (( منطقه ی کلید طلایی )) را به آن اختصاص داد.

 

موج ضربه های گرانشی برای سیاره های نزدیک تر ، بسیار قوی تر هستند.  برخی از این سیارات حتی ممکن است امواج گرانشی بیشتری از IO ( قمر مشتری) که به خاطر امواج گرانشی بسیار قوی مشتری دچار فوران های بسیار شدیدی در سطح خود می شود دریافت کنند. چنانچه این قمر قادر است سطح خود را هر 150 سال بازسازی کند. لذا فعالیت های آتش فشانی بر روی این گونه سیارات ، احتمال وجود حیات را بر روی آن ها غیر ممکن می سازد.

 

 

 نمایی خیالی از سفینه موجودات فضایی در District 9 ، بر اساس فیلم علمی تخیلی ساخته کارگردان مطرح سینما پیترجکسون

 

با بیش از 300 سیاره فرا خورشیدی که تاکنون کشف شده اند ، و سیارات بیشتری که مطمئناً پس از این کشف خواهند شد. این گونه بینش های جدید به پژوهشگران کمک خواهند کرد  که در مورد سیاره های حذف شده از لیست (( کلید طلایی )) تجدید نظر کنند و در کاوش های بعدی خود ، اولویت های فراتری را مورد بررسی قرار دهند.

 

بر خلاف انتشار فراگیر این دیدگاه های جدید ناظر بر فاکتور های سیارات قابل سکون ، هنوز افراد زیادی بر این باورند که این فاکتورها به کشف سیاره های میزبان حیات کمک نخواهند کرد. مطمئنا حقایق زیادی وجود دارند که هنوز از چشم ما پنهانند. حتی در مورد زمین ، (( جاناتان لویین ))  از دانشگاه آریزونا می گوید : (( به عقیده ی من ، ما هنوز حقیقتاً دلیل و چگونگی قابل سکونت بودن زمین و سیر تکاملی آن را در راه تبدیل به سیاره ای قابل سکون نمی دانیم )).

او هم چنین اضافه کرد:  ((  تا زمانی که بر این حقیقت فائق نیاییم ، درست یا نادرست بودن هیچ کدام از این تئوری ها قابل پیش بینی نخوهد بود.))

 

باید به خاطر داشت ، همیشه احتمال این وجود دارد که در جستجوی آب بر روی سیارات دیگر دچار اشتباه شویم .  با توجه به این نظریه های جدید ، می توان اشکال مرموزی از حیات را در پیش رو تجسم کرد. مثل شنا کردن در دریاچه ای از متان در سطح تیتان، قمر زحل!؟

با این حال تیم لویین معتقند  احتمال وجود حیات در انواع شیمیایی مرموز در این مایع ها هم نباید از لیست جست و جوی ما حذف شوند.  جستجو برای حیات همچنان ادامه دارد...

 

 

منبع : سایت نجوم ایران

ترجمه پگاه شاملو از سایت علمیnewScientist



:: موضوعات مرتبط: نجوم , عكس فضا و سيارات , مقالات اخترشناسي , خواندني ترين ها , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : Ho3einAfshari AND JavadKarimi
تاریخ : دو شنبه 24 تير 1392
کیهان پر از موجودات فضایی (قسمت اول)

به نظر می رسد که سیاره های خاکی خارج از منظومه ی شمسی ما نه چندان سرد و نه چندان گرم، بلکه دارای دمای مناسب برای میزبانی حیات باشند.این موضوع مانند لیستی از  فاکتور های ساده به نظر می رسد ، اما پیدا کردن  سیاره ای که تمام مشخصات لازم را در بر گیرد، دهه هاست که ذهن ستاره شناسان را به خود مشغول کرده است .سیاره ای که در فاصله ای مناسب  به دور ستاره ی خود می چرخد ، فاصله ای که آب سطح آن را نه به صورت بخار یا یخ بلکه به صورت مایع حفظ کند.

 

 

در حال حاضر این موضوع روز به روز واضح تر میشود که مسئله ی پیدا کردن آنچه یک سیاره را قابل سکونت می کند، به سادگی پیدا کردن آن سیاره نیست.

فاکتور های زیادی از قبیل جرم ، اتمسفر ، ترکیب سیاره و مدار چرخش آن به دور نزدیک ترین ستاره ی میزبان از جمله مواردی هستند که همگی بر قابلیت توان نگه داری آب مایع که عنصری اساسی برای حیات است ، تاثیر می گزارند.

 

ستاره شناسان با کشف سیاره های جدید و شبیه سازی های کامپیوتری به این حقیقت دست یافتند آب و حیات ممکن است در بسیاری از سیستم هایی که سیاره ها در آن موقعیت بسیار متفاوتی با زمین دارند وجود داشته باشد.این بدین معناست که در کیهان چیزی بیش از آنچه که انسان تاکنون تصور می کرده ، سیاره های قابل سکون وجود دارد .

مطمئنا فاصله ی این سیاره از نزدیک ترین ستاره ی میزبان ، مشخصه ی مهمی است.در منظومه ی خورشیدی ما ، ونوس (زهره) مثال خوبی از سیاره ای است که نسبت به ستاره ی خود فاصله ی کمی دارد.ونوس تنها 28% از زمین به خورشید نزدیک تر است اما سطح آن دارای دمای فوق العاده ای (حدود 460ٌ)سانتی گراد است. دمایی که سرب در آن به راحتی ذوب می شود. هم چنین این دما در زیر لایه ای ضخیم از کربن دی اکسید موجود در اتمسفر که غلظت آن 90 برابر غلضت کربن دی اکسید در زمین است مسدود شده است.

اگر زمین را در مدار ونوس قرار دهیم مسلما دیگر به شکل کنونی خود باقی نخواهد ماند. تششعات زیاد رادیو اکتیو که از خورشید ساتع می شوند ، باعث تبخیر آب اقیانوس ها و در نهایت افزایش بخار آب در اتمسفر خواهد شد. از این رو که بخار آب گازی گلخانه ای است ، وجود بیش از حد این گاز در اتمسفر موجب به وجود آمدن اثر گلخانه ای و افزایش دمای سطح زمین می شود . به دنبال اثر گلخانه ای تبخیر بیش تری صورت می گیرد ، تا جایی که سطح سیاره ی ما چنان داغ خواهد شد که در آن آب اقیانوس ها به جوش می آیند. از سوی دیگر آب بر روی سیاره ای که از ستاره ی خود فاصله ی زیادی دارد ( مانند مریخ ) به سادگی منجمد می شود.

 

 

 

تصویر  گرافیکی از موجودات فضایی (مربوط به فیلم بیگانه ها)

 

با این حال در سال 1993 پزوهشی به وسیله ی جیمز کستینگ از دانشگاه پنسوئلا نشان داد که حتی در منظومه ی خورشیدی ما مشخصه هایی که یک سیاره را قابل سکون می نمایند ، تنها بر فاصله ی آن از خورشید پایه گذاری نشده اند . بلکه این موضوع از سوی دیگر به جریان هایی که از خورشید ساتع می شوند نیز بستگی دارد.

 

کستینگ به این حقیقت شگفت انگیز دست یافت که اگر زمین تنها 5% به خورشید نزدیک تر بود دچار سرنوشت ونوس می شد ، و اگر تنها 5% از  خورشید دور تر بود تنها قادر بود 7/1 مسیر خود را تا قبل از یخ زدن بپیماید .

 

اگر مریخ در منظومه ی ما(( کلید طلایی )) است ، پس چرا نمی تواند میزبان فضایی ها باشد ؟!

جواب این سوال را می توان در چگونگی تاثیر جرم یک سیاره بر توانا یی آن در نگه داری اتمسفر مناسب حیات پیدا کرد . در زمین ، چرخه ی کربن مانند ترموستاتی کار می کند که آب و هوای زمین را برای ادامه ی حیات مناسب می سازد . فعاایت های آتش فشانی ، موجب تولید گاز کربن دی اکسید شده. که خود موجب اثر گلخانه ای، تبخیر آب و بارش باران میشود( چرخه ی آب ) . باران این مواد معدنی کربن دار را از سنگ های سطح زمین می شوید و به دریا ها می برد . در نهایت این مواد معدنی به اعماق زمین رفته و در آن جا رسوب می کنند.

این تعادل در بین تولید و پاک شدن  کربن دی اکسید کمک کرده است تا آب و هوای کره ی زمین از 4 میلیارد سال گذشته ثابت باقی بماند.

مریخ به دلیل اندازه ی نسبتا کوچک خود ( حدودا نصف زمین ) دمای درونی خود را به سرعت از دست می دهد . در نتیجه فعالیت های آتش فشانی که برای تامین کربن دی اکسید اتمسفر لازم هستند کاهش می یابند.

از سوی دیگر گرانش ضعیف آن به اتمسفر سیاره اجازه می دهد که از سطح آن جدا شده و درون فضا شناور شود.از این رو کربن دی اکسید کمی در سطح مریخ برای گرم کردن سیاره تا حدی که قادر به نگه داری آب مایع باشد وجود دارد.

 

در این بخش فاکتور هایی از قبیل فاصله ی سیاره از ستاره ی میزبان ، اتمسفر و جرم را مورد بررسی قرار دادیم.حال این سوال پیش می آید که آیا موارد نام برده تنها فاکتور های اساسی ما برای جست و جوی حیات هستند؟ آیا سیاره ای که این خصوصیات را در بر گیرد لقب ((کلید طلایی)) را به خود اختصاص خواهد داد ؟ در قسمت دوم به بررسی این سوال ها و جواب های شگفت انگیز دانشمندان می پردازیم. با ما همراه باشید.

 

 

منبع : سایت نجوم ایران

ترجمه و ویرایش پگاه شاملو از سایت علمی sciencedaily.com



:: موضوعات مرتبط: نجوم , عكس فضا و سيارات , مقالات اخترشناسي , خواندني ترين ها , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : Ho3einAfshari AND JavadKarimi
تاریخ : دو شنبه 24 تير 1392
چه اتفاقی برای مریخ افتاد؟

روزی روزگاری، در حدود 4 میلیارد سال پیش، مریخ نیز درست مانند زمین سیاره ای گرم و بارانی بود. آب مایع در رودخانه های طویلی که در سطح مریخ جریان داشتند و به دریاهای کم عمق ختم می شدند جاری بود. لایه ذخیمی از اتمسفر (جو) سیاره را پوشانده و آنرا گرم نگه می داشت.

علاوه بر این، بر طبق باور برخی دانشمندان و نیز نتایج بدست آمده از تحقیقات آنها تا به امروز، برخی از گونه های حیات میکروبی و باکتری ها و حتی بالاتر از آن در مریخ وجود داشته واین در حالی بود که این گونه های حیات در حال رشد و تکامل بودند. مریخ در راهی قدم گذاشته بود که به سیاره  دومی برای زندگی و حیات درست مانند همسایه اش زمین تبدیل می شد... اما این اتفاق به شکل دیگری جلو رفت و مریخ هرگز موفق نشد. و این سوال همچنان پابرجاست که چرا مریخ اینگونه خشک شد؟ در این مقاله به برسی عوامل دخیل در وضعیت کنونی سیاره مریخ خواهیم پرداخت.

 

 

مریخ امروز به شدت سرد و خشک است. رودخانه ها و دریاهای سطح آن سالهاست که خشکیده و از بین رفته اند. اتمسفر سیاره نازک و ناچیز است و اگر میکروب های مریخی هنوز وجود داشته باشند، احتمالاً  در لایه های زیرین و درونی مریخ گرد آمده اند.

دانشمندانی که به شکل تخصصی بر روی سیارات به مطالعه می پردازند معتقدند که احتمالاٌ وجود آبشارها در گذشته های دور، باعث شکل گیری نواحی صخره ای و سراشیبی هایی اینچنینی در ناحیه Echus Chasma  مریخ شده اند.(تصویر روبرو) مریخ دارای تعداد بسیاری از اینگونه چشم اندازها و مناظر خشک شده می باشد که تصور می شود به علت عبور جریانات شدید و فوران آب در گذشته های بسیار دور به وجود آمده اند.

 

اما چه اتفاقی افتاد؟ چرا مریخ  اینگونه خشک شد و سرمای شدید و یخبندان آنرا فرا گرفت؟ این سوالات که پیوسته تکرار می شوند برای دانشمندان مانند پازلی است که سالهاست به دنبال حل آن بوده و آنها را به خود مشغول ساخته است. شاید بالاخره در چند سال آینده پرده از این راز برداشته شود و به کمک مدارگرد جدید ناسا که MAVEN  نام دارد و به زودی به این سیاره فرستاده خواهد شد به این موضوع پی ببریم.

 

به گفته بروس جاکوسکی ، مدیر ارشد پروژه  MAVEN از دانشگاه کلورادو :  " هدف MAVEN از این ماموریت این است تا برسی نموده  که چه فرآیندهایی مسئول و عامل بوجود آمدن این تغییرات در وضعیت آب و هوایی مریخ می باشند" .

چیزی که امروزه دانشمندان بر آن معتقدند این است که بوجود آمدن این تغییرات در وضعیت آب و هوایی مریخ بخاطر از بین رفتن با ارزشترین سرمایه آن ، یعنی اتمسفر زخیم دی اکسید کربن این سیاره بوده است. دی اکسید کربن در اتمسفر مریخ یک گاز گلخانه ای بوده درست به همان شکل که در اتمسفر زمین موجود است. لایه زخیمی از دی اکسید کربن و سایر گازهای گلخانه ای شرایطی با درجه حرارت و فشار جوی بالاتر ایجاد می نمایند که برای جلوگیری از تبدیل آب مایع به شکل یخ جامد و یا تبخیر آن ضروریست.

 

 

 

یکی از آنالیزهای کامپیوتری بدست آمده از سیاره مریخ در گذشته های دور توسط Northern Illinois University

 

در طی 4 میلیارد سال گذشته ، مریخ بیشتر این پوشش و لایه محافظ خود را از دست داده است. بر این اساس دانشمندان نظریات گوناگونی را مبنی بر چگونگی بروز این پیشامد ارائه داده اند.

شاید برخورد یک سیارک در رویدادی فاجعه بار باعث انفجار و ازبین رفتن قسمت عمده اتمسفر به داخل فضا شده باشد. و یا سایش ناشی از بادهای خورشیدی به آهستگی باعث تهی شدن و ازبین رفتن جو مریخ شده باشد. همچنین این احتمال نیز داده شده که  سطح سیاره ، دی اکسید کربن اتمسفر را جذب نموده و آنرا در مواد معدنی از قبیل کربنات محبوس نموده باشد.

در پایان، هنوز هیچ کس از این موضوع که همه آن دی اکسید کربن گمشده به کجا رفته است مطمئن نیست.

 

MAVEN  , اولین ماموریت فضایی خواهد بود که به طور ویژه برای کمک به دانشمندان در درک علل فرار دی اکسید کربن و سایر گازهای مریخ به درون فضا طراحی شده است. کاوشگر حداقل به مدت یکسال به دور مریخ خواهد چرخید و در مداری بیضی شکل با فاصله ای در حدود 125 کیلومتر (در نزدیکترین نقطه) و 6000 کیلومتر (در دورترین نقطه) بالاتر از سطح سیاره قرار خواهد گرفت. این محدوده وسیع ارتفاعی مدارگرد را قادر خواهد ساخت تا به طور بسیار موثرتری نسبت به تحقیقات گذشته به نمونه برداری از اتمسفر بپردازد. این فضاپیما در 18 نوامبر 2013 به سوی مریخ پرتاب خواهد شد.

 

در حالی که فضاپیما در مدار خود درحال گردش است، تجهیزات آن به برسی و ردیابی یون ها و مولکولها در این مقطع عرضی وسیع از جو مریخ خواهند پرداخت، و به طور کامل به ثبت جریانات دی اکسید کربن و سایر مولکول ها به درون فضا برای اولین بار می پردازند.

زمانی که جاکوسکی و همکارانش به این موضوع پی ببرند که در حال حاضر چطور مریخ با این سرعت دی اکسید خود را از دست می دهد، پس از آن قادر خواهند بود تا با استقراء به بازگشت زمان به 4 میلیارد سال قبل ، حجم و میزان دی اکسید کربن در فضای آن زمان را تخمین بزنند. MAVEN تعیین خواهد نمود که چه عاملی (اگر این نظریه درست باشد) باعث بروز این اتفاق شده است.

 

این ماموریت قدم بزرگی در درک گذشته و اتفاقاتی که برای مریخ افتاده است می باشد و به زودی به ما خواهد گفت که چگونه سیاره ای آنچنان گرم و غنی از آب، امروز به محیطی سرد و اینچنین خشک مبدل گشته است.

 

 

منبع : سایت نجوم ایران

ترجمه شده از مقالات مرکز تحقیقاتی دانشگاه فلوریدا



:: موضوعات مرتبط: نجوم , عكس فضا و سيارات , مقالات اخترشناسي , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : Ho3einAfshari AND JavadKarimi
تاریخ : دو شنبه 24 تير 1392
کشف سه‌سیاره قابل سکونت در همسایگی زمین

گروهی از دانشمندان در منطقه‌ای از همسایگی زمین در سامانه خورشیدی موفق به کشف سه سیاره با قابلیت پشتیبانی از حیات شده‌اند.

براساس گزارش Cnet، رصدخانه جنوبی اروپا یا ESO اعلام کرد اخترشناسان گروهی 6تایی از ستاره‌ها را در مجاورت ستاره‌ای به نام گیلیس 667C کشف کرده‌اند که سه سیاره از میان آنها ابرزمین نامیده شده‌اند زیرا احتمال وجود آب مایع در آنها زیاد است.

گیلیس 667C که در فاصله 22 سال نوری از زمین در صورت فلکی عقرب واقع شده، ستاره‌ای است که ابعاد آن یک سوم ابعاد خورشید بوده و بخشی از سیستم ستاره‌ای سه‌گانه‌ای به نام گیلیس 667 است. مطالعات پیشین برروی این سیستم تنها یکی از سیاره‌ها را قابل سکونت پیش‌بینی کرده‌بود اما مطالعه جدید که با کمک طیف نگار HARPS در رصدخانه لاسیلا شیلی و تلسکوپ VLT، تلسکوپ ماژلان و رصدخانه کک انجام شده،‌تعداد سیاره‌های قابل سکونت را به سه سیاره افزایش داده‌است.

ESO اعلام کرد دانشمندانش قرار داشتن این سه سیاره را که نسبت به زمین بسیار بزرگتر هستند، در منطقه قابل سکونت مدار ستاره گیلیس 667C تایید کرده‌اند. این منطقه فضایی کوچک در مدار ستاره است که امکان وجود آب مایع را در این سیاره‌ها فراهم آورده‌است.

به گفته ESO سیستم‌های ستاره‌ای مشابهی در کهکشان راه شیری وجود دارند اما سیاره‌ها در این سیستم‌ها قابل سکونت نیستند، اما ستاره‌ای مانند گیلیس که سرد‌تر و کم‌نورتر است، باعث شده تا سیاره‌هایش از قابلیت پشتیبانی از حیات برخوردار باشند.



:: موضوعات مرتبط: نجوم , مقالات اخترشناسي , ,
:: برچسب‌ها: کشف , سه‌سیاره , قابل , سکونت , همسایگی , زمین ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : Ho3einAfshari AND JavadKarimi
تاریخ : چهار شنبه 5 تير 1392
برتری ایران مقابل انگلیس در مسابقات جهانی ربوکاپ هلند
برتری ایران مقابل انگلیس در مسابقات جهانی ربوکاپ هلند
تیم دانشگاه آزاد اسلامی قزوین در دوره اول مسابقات لیگ روبات انسان نما در مقابل تیم دانشگاه انگلستان به برتری دست یافت.
 

به گزارش خبرنگار مهر، در دور اول مسابقات لیگ روبات انسان نما مسابقات جهانی ربوکاپ تیم ایران در حالی که اوایل بازی 1-0 از حریف عقب بود، با تغییر تاکتیک و اعمال تغییراتی در روند بازی، نتیجه را در نیمه نخست 1-1 به پایان رساند.

در نیمه دوم تیم دانشگاهی انگلستان در برابر تیم MRL دانشگاه آزاد اسلامی قزوین بازی را با نتیجه 3-1 به تیم ایرانی واگذار کرد.



:: موضوعات مرتبط: مقالات , خواندني ترين ها , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : Ho3einAfshari AND JavadKarimi
تاریخ : چهار شنبه 5 تير 1392